top of page

בינה בכיתה- גישה יזמית לשילוב בינה מלאכותית בחינוך

ציבורי·136 חברים

Yehuda Bar lev
Yehuda Bar lev

מג'יק סקול: הפוטנציאל קיים, ההתאמה חסרה.

הפרויקט החשוב הזה מצריך התאמות כדי להיות אפקטיבי, בתצורה העכשווית שלו הוא לא מממש את הפוטנציאל. בסרטוני ההדרכה של משרד החינוך הדוברים הרשמיים בעצמם מציינים באגים שונים, וכשמשתמשים ביישומים מבינים את המגבלות. אני משתף בבעיות שנתקלתי תוך כדי השימוש, לדוגמה השפה: השפה היא בעיה רצינית כי הכלים מתורגמים לעברית ולא נבנו בעברית. מלבד זאת, ההוראות לא תמיד מובנות, לדוגמה: ביישום למורים ששמו טקסטים שניתנים לפענוח "https://app.magicschool.ai/tools/decodable-text" ההנחיות לעבודה לא מובנות: "צור טקסט שניתן לפענוח המבוסס על מדע הקריאה לתמיכה בקריאה מוקדמת-מטרה / תבנית / מילה לדוגמה".

צריך לפענח קודם כל את הטקסט של היישום!


דוגמה נוספת ליישום לא הגיוני במג'יק סקול: "הצעות לינה-צור רשימת מקומות לינה לסטודנט שזקוק לתמיכה" https://app.magicschool.ai/tools/accommodation-suggestion?slug=accommodation-suggestion&thread=69885884

ברור לכל שאם לתלמיד אין איפה ללון אף בינה מלאכותית לא תעזור לו! זה תרגום גרוע של המילה Accommodation ללינה במקום ל"התאמה".

עוד דוגמה ליישום : "מפרק סטנדרטים-פרק כל סטנדרט לחלקים מרכיבים..." https://app.magicschool.ai/tools/standards-unpacker

אם זה הסטנדרט מדוע לחלק אותו? שוב תרגום לקוי שך Standard למילה "רמה" או "דרישות", הכותרת השגויה גורמת לאי שימוש ביישום. משרד החינוך צריך לתת את הדעת למספר נושאים מהותיים בנושא המג'יק סקול:

בנושא איכות התרגום והתאמתו- נדרש תרגום מקצועי שעושה את ההקשר החינוכי, התאמת מונחים מקצועיים לשפה העברית והימנעות מתרגום מילולי שמעוות את המשמעות (כמו במקרה של "accommodation").


לגבי בהירות ההנחיות, יש צורך בניסוח ברור של הוראות השימוש בכלים, הסבר מפורט על מטרת כל כלי והערך החינוכי שלו, ומתן דוגמאות מעשיות לשימוש בכל יישום. חשוב ליצור מדריכי משתמש ברורים בעברית ולא פחות חשוב בתחום ארגון וקיטלוג היישומים לפי תחומי דעת, נדרשת יצירת קטגוריות ברורות לפי מקצועות לימוד והתאמת הממשק כך שכל מורה יראה את הכלים הרלוונטיים למקצוע שלו. למורי מתמטיקה נדרשים כלים ליצירת בעיות מילוליות והמחשות גרפיות. למורי אנגלית נחוצים כלים ליצירת דיאלוגים ותרגילי דקדוק מותאמים. למורי מדעים דרושים כלים להדמיות של ניסויים ויצירת שאלות חקר. למורי היסטוריה נחוצים כלים ליצירת צירי זמן וניתוח מקורות היסטוריים, ולמורי שפה דרושים כלים להעשרת אוצר מילים ויצירת טקסטים מותאמי רמה. אנחנו המורים לומדים כעת את עולם הבינה המלאכותית דרך פלטפורמת ארצית של מג'יק סקול שאינה מיטבית ורחוקה מלהיות אופטימלית, זה מצב לא תקין שדורש תיקון מיידי.

14 צפיות

יהודה היקר, התגובה שלך רצינית ומעמיקה. ננסה לערוך שיפורים כהצעותיך, בכפוף למה שתהיה חברת מגיקסקול מוכנה לבצע. הניסוי המוגבל בזמן נותן לנו פתח לחשיבה על שיתופי פעולה עתידיים. יתרונות וחסרונות יהיו בכל בחירה כמובן. לימור

מי אנחנו

הקבוצה הזו נועדה לתמוך ולסייע לכל הלומדים בקורס ״בינה בכיתה״...

חברים

חינוך ליצירתיות הוא אתר בתחום הייעוץ החינוכי המספק מידע ועקרונות להובלת חדשנות פדגוגית וטכנולוגית במערכת החינוך. האתר הוקם על ידי ד"ר לימור ליבוביץ כדי לקדם שיח בין מובילי חדשנות במערכת החינוך ולהוות מוקד לקהילה פעילה ויוזמת. באמצעות האתר תוכלו  לרכוש ספר חדשני על בינה מלאכותית, להזמין סדנאות, קורסים וייעוץ למוסדות חינוך, צוותי חדשנות ומו"פ ברשות המקומית וברשתות החינוך.
טלפון להתקשרות:  054-6394744
כתובת עבודה: רח' השלושה 2 תל-אביב, משרד החינוך
מייל: limorleibovitz@gmail.com

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page