משוחחים עם ד"ר לימור ליבו ביץ
בעידן שבו אלגוריתמים כותבים שירים, רובוטים מבינים רגשות,
וילדים לומדים באמצעות שיחה עם צ׳אטבוט – איך אנחנו שומרים על אנושיות? על חינוך ערכי? על קשר אמיתי בין מורה לתלמיד ובין התלמידים עצמם?
בפודקאסטים שלנו נדבר על השאלות הגדולות שמעסיקות כל הורה ואשת חינוך בעידן החדש:
-
איך נראית למידה מותאמת אישית בעזרת AI?
-
מה התפקיד של מחנכים בעולם אוטומטי?
-
איך מאזנים בין חדשנות טכנולוגית ורגש אנושי?
-
ומה יקרה למערכת החינוך בעוד עשור?
ערוץ הפודקאסטים נולד כהמשך לפוסטים בבלוג, לקורסים ולסדנאות שמובילה ד״ר לימור ליבוביץ- אשת חינוך העוסקת בחדשנות, יזמות יצירתיות ובלמידה בשלושת העשורים האחרונים. הצטרפו למסע שכולו שאלות, רעיונות, וכלים מעשיים למי שמאמינים שהחינוך יכול – וצריך – להמציא את עצמו מחדש בעידן המכונות.

הקשבתם לפודקאסטים שלי ואתם רוצים להגיב?
אשמח לשמוע
כתבו לי ואחזור אליכם
למידה בהאזנה לפודקאסט בדרך שלך
איך תיראה הלמידה ב2035?
בפודקאסט (באנגלית) על הספר ״בינה מלאכותית בחינוך- לגדל ילדים בעידן החדש״, שכתבה ד״ר לימור ליבוביץ, שתי דמויות מלאכותיות דנות בעתיד בו הילדים של כולנו לומדים בדרך שונה לחלוטין מהמוכר לנו כיום. בשיחה קולחת המבוססת על הספר הם מספרים על המודל ההוליסטי, האתגרים והחזון הנע בין אוטופיה לדיסטופיה- זה תלוי במה שנעשה כעת. תמכו בפרויקט בהדסטארט כדי שהספר יצא לאור.
מה ניתן ללמוד מהפינגווינים
ואיך זה קשור ליזמות חינוכית?
כחלק מסדרת הפודקאסטים ״הכלה למעשה״ ד״ר לימור ליבוביץ מציגה את הגישה המובילה בעבודתה ליישום פדגוגיה חדשנית בסביבה דיגיטלית. המראיינת היא מוריה טלמור מצוות המטה בחינוך לגיל בית-הספר היסודי. בפרק הזה סיפורים על פינגווינים, גלידות וכריכים- כולם מהווים כלי הדרכה ליצירת שינוי במציאות.
בפרק זה לימור ומוריה משוחחות על ההבדל בין פדגוגיה מסורתית לחדשנית ועל יתרונות הסביבה הדיגיטלית בלמידה. לימור מציגה את ארבעת השלבים במודל SAMR, ומסבירה מה זה חדשנות משבשת ומה נדרש כדי להפוך אותה לחיובית
במהלך הפרק נשאלות שאלות רבות, ובהן: האם ניתן לבנות ידע עבור התלמידים? מדוע חשוב לעודד תלמידים להיכשל? מדוע שיטת המשפך אינה נכונה? לְמה משמשים הדימויים של גלידה וסנדוויצ'ים? ואיך פינגוונים קשורים לנושא הפרק? נגישות-לחצו על הקישור לקריאת תמלול הפרק

ד״ר לימ ור ליבוביץ היא מדריכה ארצית באגף מו״פ במשרד החינוך. בעלת שלושים שנות ניסיון כמדריכה בעיצוב סביבות למידה פיזיות ודיגיטליות ובנושא שילוב טכנולוגיות בחינוך.